DKPS - DKPS IS BAOPT PARTNER
DKPS IS BAOPT PARTNER

DKPS IS BAOPT PARTNER


Bedrijven klagen over tocht, kouval, medewerkers met droge ogen, te koude temperaturen in de winter, te warme temperaturen in de zomer, enzovoorts. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door de opbouw van de luchtinstallaties in hun panden. Een gerichte luchtstroming kan als irritant ervaren worden als deze precies op de gebruiker blaast. Zeker als deze te koud of te warm is. Het gevolg is dat de luchtroosters worden afgeplakt en de klachten eigenlijk alleen maar erger worden. Hoe kan dit opgelost worden?

BaOpt
De oplossing is simpel en effectief. Door een wijziging in de installatie van een gerichte luchtstroming naar een ongerichte luchtstroming, de zogenaamde chaotische menging, kunnen klachten worden weggenomen. Hiervoor voert DKPS aanpassingen uit aan de installatie en aan de regeltechniek. Die verbeteren het comfort en zorgen ervoor dat het energieverbruik van de installatie vermindert. Er wordt veel minder lucht verplaatst, waardoor de energiebesparing kan oplopen tot 25%. De toepassing van de gerichte luchtstroming zorgt in alle lagen van de lucht voor een gelijke verdeling van de temperatuur, het vocht en de CO2 waardes. Dit wordt het BaOpt principe genoemd.

Projecten
Als partner van BaOpt heeft DKPS al meerdere projecten succesvol uitgerust met dit systeem:
• Zwembad Hogekwartier in Amersfoort
• Theater de Stopera in Amsterdam
• Zwembad Ooghduyne Julianadorp in Den Helder
Basisschool de 8sprong in Amsterdam

Meer weten?
Wilt u meer informatie over BaOpt of een keer meekijken bij een van onze projecten? Bel DKPS (0172 – 494424) en vraag naar een van onze accountmanagers.